W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » VADEMECUM CZASU WINA » NIE TYLKO WINO... Alkohole mocne, wermuty, likiery - część 24


        

NIE TYLKO WINO... Alkohole mocne, wermuty, likiery - część 24

Dostępny

 

W magazynie: 54,00 szt.
Numer produktu: V2-24
nasza cena bez VAT: 9,43 zł
nasza cena z VAT (5 %):
9,90 zł

do koszyka:
  szt.  

Oddajemy do Państwa rąk ostatnie wydanie naszego Vademecum, tym razem poświęcone nie winom, ale pozostałym alkoholom. Po napisaniu dwudziestu trzech odcinków czuliśmy bowiem pewien niedosyt. (...) Skupiamy się w nim - co oczywiste - przede wszystkim i w pierwszej kolejności na alkoholach - by tak rzec - winopochodnych, czyli destylatach wytwarzanych z winogron i ich wytłoków, nieco krócej traktując wódki i likery, nie mówiąc o piwie, dla którego najzwyczajniej brakło nam miejsca. (fragment wstępu)

 

Spis Treści:

 

Dzieje alkoholu

Koniak

Armaniak

Calvados

Grappa

Inne destylaty owocowe

Wódka

Whisky

Gin

Rum

Tequila

Wermut

Likiery

 

Autorami przewodnika są redaktorzy „Czasu Wina”:

Wojciech Gogoliński - znawca win i alkoholi, redaktor senior „Czasu Wina”, b. redaktor naczelny „Magazynu Wino” i „Czasu Wina”, autor bestsellerowej Encyklopedii Alkoholi, założyciel i pierwszy prezes Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, juror wielu międzynarodowych konkursów winiarskich.

Michał Bardel - dziennikarz, nauczyciel akademicki, redaktor naczelny „Czasu Wina”, publicysta „Tygodnika Powszechnego”, juror w międzynarodowym konkursie Mundus Vini oraz wykładowca Collegium Civitas w Warszawie.

NTU5OGFlYz