W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.


Wprowadzenie » KURSY DEGUSTACJE ENOTURYSTYKA » SZKOLENIE Wino w restauracji


        

SZKOLENIE Wino w restauracji

voucher na szkolenie

NOWOŚĆ!

Dostępny

 

W magazynie: 24,00 szt.
Numer produktu: SZeg
nasza cena bez VAT: 24,39 zł
nasza cena z VAT (23 %):
30,00 zł

do koszyka:
  szt.  

Podczas 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EUROGASTRO w Warszawie

zapraszamy na

SZKOLENIE "WINO W RESTAURACJI"

 

22 marca 2018 (czwartek)

godz. 10.15 - 12.15

sala konferencyjna A (1 p.)

 

PROWADZĄCY: Wojciech Giebuta

 

DLACZEGO WARTO WZIĄĆ UDZIAŁ W SZKOLENIU?

W przeciętnej restauracji włoskiej czy francuskiej około 50% obrotu wynika ze sprzedaży wina. Czy taka proporcja możliwa jest w Polsce? Naturalnie że tak. Wymaga to jednak wiedzy i umiejętności – nie tylko kelnerów czy barmanów – przede wszystkim managerów i osób odpowiedzialnych za wino w restauracji. Podczas szkolenia pokażemy na prostych przykładach, co należy zrobić, by lepiej sprzedawać wino. Pokażemy jak skomponować kartę win, jak powinna ona wyglądać, jak zamawiać, magazynować i eksponować wina, jak je „marżować”, jak promować i w jaki sposób zachęcać do sprzedaży. Szkolenie poprowadzi sommelier, dziennikarz winiarski i wykładowca wielu kursów winiarskich – Wojciech Giebuta. Organizatorem szkolenia jest wydawnictwo Czas Wina.

Wojciech Giebuta
Sommelier, dziennikarz winiarski oraz przewodnik enoturystyczny. Dyrektor firmy Wine-Service – pierwszego w Polsce biura podróży specjalizującego się w enoturystyce. Posiada tytuł  International Higher Certificate in Wines and Spirits WSET. Winem zajmuje się od 1997 roku. Szkolenia prowadził między innymi dla Collegium Medicum Uniwersy
tetu Jagiellońskiego, Politechniki Śląskiej, Collegium Civitas w Warszawie, Krakowskiej Szkoły Restauratorów oraz na kursach organizowanych przez Klub Domu Wina, z którym na stałe współpracuje. Prowadzi również warsztaty w ramach Szkoły Czasu Wina. Pełnił funkcję zastępcy redaktora naczelnego magazynu „Czas Wina”, a obecnie jest szefem działu Wino i kuchnia. Jest konsultantem winiarskim Restauracji Dworu Sieraków odznaczonej rekomendacją Wine Spectator Restaurant Awards. Podczas podróży odwiedził winnice Europy, Afryki, obu Ameryk oraz Australii i Nowej Zelandii. W swoich tekstach podejmuje tematykę łączenia win z potrawami oraz białymi odmianami winorośli, ze szczególnym uwzględnieniem odmiany sauvignon blanc. Sędzia międzynarodowych konkursów winiarskich: The best of Riesling (Bingen 2007) ; The International Wine Challenge (London 2012); International Rosé Championship (Krakow 2017).

 

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EUROGASTRO

Centrum Targowo-Kongresowe
ul. Marsa 56C
04-242 Warszawa

 

 

OTE4MDc