W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » KURSY DEGUSTACJE ENOTURYSTYKA » !!!WARSZTAT Jak łączyć wino z potrawami?


        

!!!WARSZTAT Jak łączyć wino z potrawami?

NOWOŚĆ!

Niedostępny

 

W magazynie: 0,00 szt.
nasza cena bez VAT: 24,39 zł
nasza cena z VAT (23 %):
30,00 zł

7 kwietnia 2017 roku, 16:00-17:30, SOPOT, Hotel Haffner

 

Jana Jerzego Haffnera 59, 81-715 Sopot

 

"Dzień otwartej butelki" degustacja win od kilkudziesięciu wystawców w godz.15.00-21.00
(obowiązuje osobny bilet wejściowy - Więcej o evencie DZIEŃ OTWARTEJ BUTELKI http://czaswina.pl/aktualnosc/sopot-otwiera-butelki )
Podczas eventu zapraszamy na:

WARSZTAT Jak łączyć wino z potrawami?


Warsztaty pokażą na konkretnych przykładach jaki wpływ na smak wina mają składniki dań. Dowiemy się kiedy cytryna może nam pomóc, a kiedy należy jej unikać,  czym smakują taniny i czy w ogóle smakują, oraz co zrobić gdy podając na obiad rybę zorientujemy się, że nie mamy w domu białego wina. Podczas warsztatów zdegustujemy 5 win z różnych regionów świata. Warsztaty poprzedzone będą skróconym kursem degustacji wina na wesoło.

 

Prowadząca:

Justyna Korn-Suchocka - z magazynem „Czas Wina” współpracuje od sześciu  lat organizując i prowadząc degustacje winiarskie, pisząc o winach oraz o unikalnych produktach polskich w autorskim cyklu Slow Food. Posiada międzynarodowy certyfikat wiedzy o winie 2.stopnia Wines and Spirits WSET. Z powodu miłości do czerwonego wina od czasu do czasu rezygnuje z wegetariańskiej diety. Uważa, że każda podróż do winnicy, nawet ta najkrótsza, to wspaniałe doświadczenie.

NjY3NT