W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » VADEMECUM CZASU WINA » WINA i SERY czyli sztuka właściwego wyboru


        

WINA i SERY czyli sztuka właściwego wyboru

seria I - część 5

Dostępny

 

W magazynie: 11,00 szt.
Numer produktu: V1-5
cena standardowa 9,90 zł
nasza cena bez VAT: 9,43 zł
nasza cena z VAT (5 %):
9,90 zł

do koszyka:
  szt.  

Vademecum „Czasu Wina” to dwunastoczęściowa kolekcja poradników, dzięki którym bogaty i wciąż zmieniający się świat wina odsłoni swoje tajemnice.

 

Nasz przewodnik, przygotowany przez znawców tematu od lat piszących o winach, ma za zadanie obalić mity i stereotypy narosłe przez długi czas winnej posuchy w naszym kraju i dać Państwu – w jasnej i przystępnej formie – wiedzę oraz umiejętności pozwalające nie tylko na świadomy i właściwy wybór najlepszych win w sklepie czy restauracji, ale także na czerpanie z nich największej możliwej radości i przyjemności.

 

Spis treści:

 

Cenne wskazówki

Sery holenderskie

Edammer

Gouda

Leerdammer

Limburger

Maasdamer

 

Sery szwajcarskie

Appenzeller

Emmentaler

Gruyère

Raclette

Sbrinz

Tilsiter

 

Sery francuskie

Beaufort

Bleu d’Auvergne

Bleu de Bresse

Brie

Camembert

Cantal

Chèvre frais

Comté

Époisses

Mimolette

Reblochon

Roquefort

Tomme de chevre

Tomme de Savoie

 

Sery włoskie

Fontina

Gorgonzola

Mozzarella

Parmezan

Pecorino

Provolone

Ricotta

 

Sery hiszpańskie

Cabrales

Garrotxa

Iberico

La Serena

Manchego

Zamorano

 

Sery angielskie

Cheddar

Cheshire

Gloucester

Red Leicester

Stilon

 

Autorami przewodnika są redaktorzy „Czasu Wina”:

Wojciech Gogoliński
znawca win i alkoholi, redaktor senior „Czasu Wina”, b. redaktor naczelny „Magazynu Wino” i „Czasu Wina”, autor bestsellerowej Encyklopedii Alkoholi, założyciel i pierwszy prezes Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, juror wielu międzynarodowych konkursów winiarskich.

Michał Bardel
dziennikarz, nauczyciel akademicki, redaktor naczelny „Czasu Wina”, autor książki Zbrodnia i wina, juror w międzynarodowym konkursie Mundus Vini oraz kierownik studiów podyplomowych z wiedzy o winie w Collegium Civitas w Warszawie.

N2VlYTEwZ